Versek és fotók egy átlagos lánytól

Eddig még soha nem foglalkoztam bloggal, de most megpróbálkozom.:) Rég elfeledett, megírt verseket szeretném megosztani másokkal, és saját készítésű fotókat, persze mindezt nagyon amatőr szinten, utómunkálatok nélkül, nyersen, ahogyan születtek. Remélem aki ide benéz, tetszeni fog valamelyest a blogom.

2011.11.29. 21:44 Sevelka

Szerelem

"Nem elég a boldogsághoz, hogy érezd, lásd, ízleld, érintsd a szeretetet, a szerelmet, engednek kell, hogy megtalálják benned is."

 

Én nem is tudom leírni, mit érzek: lelkemen ragadt ezernyi ékes szó ami Téged illet,
hiányod érzem, rég volt már reggel és soknak tűnik az a nap, amit még át kell majd vészelni ahhoz, hogy újra lássalak.
S amikor csak Rád gondolok, érzem kellemes illatod, látom amint egy új vonulat keletkezik az arcodon miközben mosolyogsz,
s szemed tükrében ott van az a vágy, ami minden egyes alkalommal újra felhevít, és én is elmosolyodom azon, mennyire szeretlek.

Lelkemen ragadt ezernyi ékes szó, amivel annyira kifejezném, mennyit érsz nekem, mennyit ér minden, ami vagy, s amivé tettél, és mennyi mindent köszönhetek Neked,
mégis ujjaim közé ragadt a toll, fehér papírom üres még, de gyűrött már szegény, annyiszor fogtam már kezembe, hogy leírjam Neked, mit jelentesz Nekem.
De nézd! Itt ez a vonulat a lapon,
ez lehet a ajkad, ami megmosolyogtat:)
És itt ez a másik a gyengéd ölelésed lehet, oly hosszan nyúlik el,
s annyira határozottan szeli ketté a lapot,
És itt ez átlósan, ez a szerelmed,
amit Nekem adsz,
És az a rengeteg elágazás, itt jobbra a figyelmességed, az aggodalmad,
hogy egészséges legyek,
Itt a másik, közvetlenül alatta: óvó tekinteted,
És itt van még a hangod, a nevetésed, a csókjaid íze, lelked megannyi ékessége,
Az álmaid, a vágyaid, a legféltettebb titkaid, minden egyes szívverésed, a legnagyobb sóhajaid,
minden egyes éjszaka, amint egymás karjaiban hunyhatjuk álomra szemünket, és megadjuk egymásnak a békét, a nyugalmat,
Amikor hazatérsz, amikor a legsivárabb helyet is otthonná alakítjuk.

Gyűrött már a lap... és még rengeteg olyan vonulat akad, amely Rólunk szól,
ami Te vagy,
amiért annyira nagyon Szeretlek.

2010.05.20

Szólj hozzá!

Címkék: szerelem


2011.11.23. 08:33 Sevelka

Az ügy

 Sokáig gondolkoztam egy hosszabb lélegzetvételű irományon. Végül hetekkel ezelőtt megszületett az alaptörténet. Igazán szeretném kerülni a "lerágott csont" kategóriát, persze kezdő és amatőr vagyok e téren is, de úgy gondolom, hogy a teljes történet fel van vértezve elég sok fordulattal, lendülettel, humorral, fiatalsággal, szenvedéllyel és persze drámával is. Már csak összpontosítanom kell, hogy teljes tökéletességében összeálljon a "remekmű". Ami természetesen jelenleg csak idő és hangulat kérdése. :)

Íme az alaptörténet:

"Marielle Bleher egy fiatal, csinos, banki ügyintéző, aki éli mindennapjait. Miközben a munkájában tökéletesen teljesít, magánélete eközben igen változékony. Szerelmi kudarcai után megismerkedik Joseph Kühl-el, aki ügyvédként dolgozik. Marielle mit sem sejtve kapcsolatba bonyolódik az ügyvéddel, akinek titkos szándéka, hogy Marielle főnökét, Markus Bauert előre jól kitervelt módon meggyilkolja. Joseph már három gyilkosságot követett el, ám a hatóság értetlenül nyüglődik az ügyön. A nyomozók a rengeteg kutakodás közben apró nyomokra lelnek, és úgy gondolják, hogy Marielle bűnrészesként van jelen az ügyben. Henrik Robers kapitány által elfogják és kihallgatják, és a lány akkor döbben rá, hogy kivel is folytat viszonyt. Annak érdekében, hogy elkaphassák Joseph-et, Mariellenek úgy kell tennie, mintha mi se történt volna, és segítenie kell a nyomozóknak életét is kockára téve. Joseph viszont gyilkossági szándéka mellett beleszeret a nőbe, aminek később igen nagy ára lesz. Eközben Marielle megismerkedik a hadnaggyal, Karl Wutz-al, aki minden erejével próbálja kimenekíteni az ügyből Marielle-t. Titkos találkozgatásuk viszont nem marad leplezetlen, Joseph rájön, hogy egy rendőrhadnaggyal találkozgat a lány és nagy fordulatot vesz a terve: elrabolja és fogva tartja Marielle-t, miközben kínzó szerelmével bántalmazza őt. Karl nyomozó Rike és Sabina segítségével rájön, hogy hol van a rejtekhely, és meggondolatlanul rohamosztaggal állít be,hogy megmentse a nőt, akibe időközben beleszeret. Joseph-et sikerül elkapni, és Marielle is megmenekül fogva tartója karmai közül, viszont a tűzharcban Karlt egy igen súlyos lövés éri..."

Szólj hozzá!

Címkék: kezdet agyal részlet


2011.11.22. 13:47 Sevelka

Híd

 A lány zaklatott volt. Hevesen vert szíve, izmai remegtek, hangja izmai és szíve zakatolása mellett mégis határozott volt. Ezernyi gondolat gyült össze lelkében, mégis most nem akarta azokat helyükre rakni. Rég eltemetett dolgok, de gondolataiban keresett valamit. Nem találta. Mély sóhajok közepette egyre nehezebbnek érezte magát. Valami belső feszítés lett urrá rajta, és minden porcikájában érezte kellemes zaklatottságát. Nem a legjobb szó rá, még az izgatott sem. Igazán zaklatott volt, amit átélt éppen, azokban a hosszú percekben, megváltoztatták az életét. Tudta ezt, anélkül, hogy tudatosan gondolna erre. Csak állt a hídon, és hagyta, hogy körülölelje őt a szerelem. A szerelem karjai a lány derekát fogták át, szorosan magához húzta, selymes nyakára csókokat lehelt. S mély sóhajok mellett a tátongó űr végre telítve lett. Ajkai csak egyetlen szót tudtak megformálni, miközben a feszítő nehézség kezdett felülkerekedni. Szeretlek. Mondta ki hangosan, határozottan, nem csupán gondolataiban a lány, az őt körülölelő szerelemnek. A szerelem megfordult, magához húzta, a lány ajkára csókot lehelt, majd a szerelem is bevallotta.

Szólj hozzá!

Címkék: szerelem vallomás


2011.11.19. 08:15 Sevelka

A keresett út

 Legtöbbször nem tudjuk, hogy egy nap éppen milyen kihívások elé állít minket. Legtöbbször tudjuk hogy milyen napunk lesz, biztosak lehetünk benne. 

Elmélkedek... vajon mikor lel rá az ember a saját útjára? Van e egyáltalán ilyen? Létezhet? Számtalan ember éli meg, amikor egyenesbe jön az élete, de mégis mire gondol?
Számtalan embert látok egy bizonyos élet utáni kutakodás közben. Részben meg akarnak felelni kortársaiknak, vagy a kor elvárásainak, dolgozni akarnak, társat maguk mellé, jólétet. De sokszor a végkifejlett egy szürke unalmas munka, egy ember, akibe kapaszkodnak, és elfogadott kis élet. De ez elég nekünk? Mi ez után a cél?
Ha egyedüliek is vagyunk a világon, óriási lehetőségeink vannak. Meg-e kell elégednünk azzal, ami éppen jut, vagy kitartunk magunk mellett és nem elégszünk meg valami szürkével? Lehet-e köze önmagunk érvényesülésének a további céljainkhoz? Vagy mindegy, mit teszünk, hiszen a sorsunk meg van írva? Hiszem is, meg nem is. Fiatal vagyok, de tapasztaltam. Lehet badarságnak is mondani, vagy szerencsének, nem tudom. Volt idő, amikor elvárások által éltem, bevallhatom, semmi se jött össze. Volt idő aztán, amikor amolyan egocentrikusan éltem, amikor a magam akarata érvényesült, figyelmen kívül hagyva a társadalom elvárásait. Nem munkám lett, hanem hivatásom, amit ha életem végéig is művelhetnék, sose tudnám megunni. Mindig rejt magában valami csodát és mindig epekedek utána, pedig már 9 hónapja hogy elvesztettem az állásomat. Az, hogy mindenkiben keresnünk kell-e az igazit? Nem hiszem, szerintem eljön magától, amikor Mi készek vagyunk rá, hogy észre is vegyük. Először meg kell tudnunk, hogy készek vagyunk rá,  megkell tudnunk, hogy mire is van szükségünk, mit is akarunk, mert majd úgy tudjuk igazán, hogyan adjuk meg a másiknak, amire szüksége van. Talán lehet mindenhez köze annak, hogy megtaláljuk önmagunkat, mert amíg nem megy, csak egy játékot űzunk, ahol valakinek, valaminek mutathatjuk magunkat. Ami egy ideig működhet is, de előbb utóbb összedől. 

Szólj hozzá!

Címkék: elmélkedés


2011.11.19. 07:57 Sevelka

Reggeledett

A hajnal halkan járt felém,
lám már kideresedett.
A szobába épp csak egy maroknyi fény
letelepedett.
 
Csendben remegő pilláim s testem 
feléd epekedett.
S miközben hozzád simult mindenem
már reggeledett.
 
Álmodsz te még, látom arcodon,
békés, nyugodt, kipihent.
S arcod vonásaiba merülve csak nézlek,
amint a fény által elnyerőben
körvonalakban erőben
az ajkadat
a szemeid mögött meghúzódó ráncokat
az arcodat
s amint remegő pilláid felém merednek
ahogy szemed tükrében én jelenek meg.
 
Csendben remegő pilláim s testem
feléd epeked.
S miközben hozzád simul mindenem
már reggeledett.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vers szerelem reggel vágy


süti beállítások módosítása